Geen producten (0)

mama's mogen niet ziek zijn

mama's mogen niet ziek zijn

De eerste zieke...

Op dinsdagavond gaf Lilly aan dat ze buikpijn had. Nu zegt ze dit wel vaker als ze net iets teveel gegeten heeft dus ik zocht er niet zo veel achter. Woensdag ochtend werd ik door de juf gebeld.....je raad het al....Lilly ziek. Ze gloeide van de koorts en had haar pauzehap niet eens aangeraakt. Thuis een nestje op de bank gemaakt voor haar en toen kwam nummer 2...Anna gloeide ook van de koorts. Snot liep haar neus uit en hoesten als een zeehond. Ik had Anna net haar zetpil gegeven toen ik Lilly naar de wc zag rennen en de welbekende geluiden van het overgeven hoorde.( Gelukkig heeft ze in ieder geval de wc gehaald dit keer, ipv over mij heen) , op dat moment kwam papa thuis dus die had 'kotsdienst' zoals wij dat noemen, Ikzelf kan er absoluut niet tegen, poepluiers, snottebellen ik draai er mn handen niet voor om, maar die zurige lucht van braaksel zorgt ervoor dat ik er zelf naast sta. 

Zetpillen en hoestdrankjes..

Donderdagochtend haal ik de tweeling uit bed en ja hoor, ook Sophie klinkt als een zeehond, koorts en diarree, bedje helemaal onder. Lilly haar bed drijfnat van het zweet, dus mama kon aan de was.Twee luchtbedden opgeblazen en de dekens naar beneden gehaald. Lilly en Jace hebben de hele dag op een luchtbed voor de tv gelegen, op hun wenken bediend door mama. Gelukkig heb ik altijd een heel arsenaal aan zetpillen en hoestdrankjes in huis, kids aan de vitamines en bouillon .

Sinterklaasavond...

Donderdagavond een grote pan soep gemaakt voor alle zieke kippies en op tijd Sinterklaasavond gevierd. Lilly kreeg niks mee van alle pakjes, viel telkens weer in slaap door de koorts. De tweeling kon alleen nog maar huilen, die hebben als eerste hun cadeautjes uitgepakt en zijn met een zetpil hun bedje in gegaan. Luna en Jade waren wel heel gezellig en blij met hun cadeautjes. Al met al niet een standaard Sinterklaasavond.Tegen de avond stortte ik ook helemaal in. Dat weeïge gevoel van ik moet overgeven ,maar je kunt niet, geen honger en bam ook koorts. 

Shit , ik moet morgen werken, nou ja vroeg naar bed en ik slaap het er wel af. 

En ook papa en mama ziek...

Vrijdagochtend, ook vriendlief stort inmiddels in elkaar van de koorts en gelukkig is het oppasdag, alle zieke kids een dagje naar opa en oma, Roy kon thuis werken en ik heb me ziek gemeld en ben mijn bed in gedoken tot oudste twee kids uit school kwamen. Het hele weekend was de wc mijn grootste vriend en de kids hun snottebellen zaten letterlijk overal waar ze liepen. Vriendlief stond sinaasappelen te persen alsof zijn leven aan een zijden draadje hing. Ik was vergeten hoe erg dat kan branden als je keel zo'n pijn doet, dus ik nam een paar grote slokken gevolgd door een auw. 

Pieterburen...

Inmiddels klinkt ons huis als Pieterburen, dinsdag met de oudste bij de huisarts gezeten, die kreeg er nog even oorpijn overheen. Bleek haar oor vaccuum getrokken. Snel naar de apotheek en weer naar huis nestelen op de bank. Oma heeft gelukkig vakantie gehad zodat Lilly daar af en toe even kon bij tanken en vertroeteld kon worden. 

Vooral doorgaan...

Lilly pas gisteren weer voor het eerst sinds een week naar school geweest en je raad het al, rond twaalf uur gaat mn telefoon, of ik Lilly wil komen halen, want ze was in haar eentje al voldoende om het volume van heel Pieterburen te evenaren. Ze gaat nu tot de kerstvakantie alleen de ochtenden naar school zodat ze niet te ver gaat achter lopen. En met de Sinterklaascadeautjes word nu gretig gespeeld door de kids. De tweeling met hun nieuwe winkeltje en blokken en Jace loopt de hele dag met zijn Freek Vonk zaklamp rond te paraderen.

En mama..

die gaat morgen gewoon weer werken, want als ik thuis iets kan doen dan kan ik ook weer aan het werk. En dan zaterdag de achterstand in het huishouden maar even wegwerken, want de was loopt nu nog net niet zelf naar de wasmachine.

Groetjes Ilse

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

 

Facebook Pinterest