Geen producten (0)

Lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes !!!

Lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes !!!

De minuut dat ik erachter kwam dat ik voor de eerste keer zwanger was begon ik gelijk met lijstjes maken, het begon me allemaal te duizelen. Zoveel verschillende lijstjes, zoveel verschillende meningen. En onder mijn eigen opgebouwde druk heb ik alles, maar dan ook echt ALLES van de uitzetlijst gehaald. Catalogus na catalogus heb ik verslonden, met een zwarte marker alles omcirkelt. En zo ging ik met mijn 'babybijbel' (zo noemde ik mijn boekje bestaande uit alle knipsels en aantekeningen) naar de dichtsbijzijnde babywinkel.

Failliet voor de baby er is...

Eenmaal in de winkel duizelde ik nog even door....€7,95 voor een nagelschaartje, maar dit was natuurlijk volgens de verkoopster de allerveiligste. Ik ging er gretig in mee. Navelbandjes, veiligheidsspelden, 6 mutsen, 6 paar sokjes, een berg hydrofiel luiers en washandjes. Ging ik borstvoeding geven? UHM ....ja, als het lukt wel antwoorde ik nogal overdonderd. Nou dan heb je ook nog zoogkompressen, een kolf (handmatig of electrisch, prijsverschil is vrij groot bij verschillende winkels, verdiep je hier zoiezo in), tepelcreme was een absolute must, want niemand wilde kloven. Wil ze borstvoeding nou stimuleren of wil ze me afschrikken. In mijn hoofd zag ik mijn tepels er al af vallen. En natuurlijk de speciale voedingsbeha niet te vergeten.  Eindtotaal bij de kassa stond inmiddels op u bent blut na deze aankoop en dan moest mijn kleine meid nog geboren worden. 

Wat heb ik nou eigenlijk gebruikt van alles wat ik heb aangeschaft?

 

Die dure nagelschaar heb ik ingeruild voor kartonnen nagelvijltjes nadat mijn kraamverzorgster in haar vinger knipte. Ze heeft misschien 2 hooguit 3 van alle mutsjes gebruikt, aangezien ze in Augustus geboren werd en het buiten zo'n goede 30 graden was. Boxpakjes waren een crime met aan en uit trekken wanneer ze tot aan haar nek onder de poep zat. Geef mij maar pakjes die uit twee delen bestaan. Hydrofiel luiers gingen gelijk de was in dus ik gebruikte steeds dezelfde 3, hetzelfde geld voor de washandjes. Het enige waar je nooit genoeg van kan hebben zijn rompertjes en geparfumeerde luierzakjes. Nog een kleine tip: let bij aanschaf van de rompertjes op het schoudertje, zit hier een dubbele naad of plooi in dan houd dit in dat u de romper over de schoudertjes omlaag kan trekken. Heeeeeeeeeel handig bij de welbekende spuitluiers. Zo komt de poep niet in de haartjes van je kindje terecht.

Welke uitzetlijst is nu de beste?

 

Ik heb er een aantal naast elkaar gelegd en vind de uitzetlijst van de Prenatal het meest accuraat. Ook al staan daar ook dingen op die je echt niet gaat gebruiken . Flesjes kook ik bijvoorbeeld uit in een pannetje met water en een beetje zout, heel ouderwets maar het scheelt me wel gemiddeld €25,- , afhankelijk van het merk. 

Ikzelf heb bijvoorbeeld pas een kolf aangeschaft nadat ik wist dat mijn borstvoeding goed op gang kwam. En heel eerlijk, maak het jezelf niet onnodig zwaar en kies voor een electrische, deze hoeft ook niet splinternieuw. Via een markplaats heb je zo een tweedehands gescoord. Alle onderdelen kunnen online los besteld worden. Zo heb je ook geen last van schimmeltjes of bacteriën. En uiteraard is er niks mis met huismerken. Niemand kan tenslotte in je portomonnee kijken. Bij de Zeeman zijn de rompers net zo goed als bij de Prenatal. Zo heb ik bij al mijn kids gewoon Kruidvat luiers gebruikt, scheelt in de kosten en ik heb zelf ervaren dat ze droger blijven, vooral s'nachts. De prematuur luiers van de Kruidvat zijn ook echt precies goed. Mijn dochter zwom in de andere merken.  

Babyshower. 

Tegenwoordig is dit hip en happening. Maak een uitzetlijsten voor je vriendinnen en familie met de spulletjes die je nog nodig hebt. Of vraag cadeaubonnen van dezelfde babywinkel zodat die kolf niet zo'n grote uitgave word. Luiertaarten zijn ook ideaal. Hier zitten vaak zo'n 60 luiers in verwerkt. Is toch een week schone babybilletjes.  

Tweedehands producten.

Er is absoluut ook niks mis met tweedehands producten, struin Marktplaats af voor die vintage wieg, een kinderwagen word vaak ook maar kort gebruikt, waarom veel geld uitgeven als je geld over kan houden voor andere leuke dingen die je wel graag echt nieuw wil hebben. Kinderkamers staan ook vaak puntgaaf op Marktplaats, wat ik persoonlijk nog leuker vind zijn oude meubels opknappen en gebruiken in de kinderkamer. Een kast die van familielid naar familielid is gegaan heeft ook een mooi verhaal. Wanneer de kleine in het wiegje ligt waar papa of mama ingelegen heeft, geeft het toch een andere lading dan een brand new wiegje. 

Voor meer inspiratie check de volgende links:

 

Uitzetlijst Ouders van Nu

Uitzetlijst Prenatal

Uitzetlijst Bol.com

 Mijn laatste tip; doe vooral wat je zelf wil en denkt nodig te hebben, laat je niets opleggen door een verkoopster die jou niet persoonlijk kent. 

 

Groetjes Ilse

 

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.

 

Facebook Pinterest